Over Peggy

Praktische coaching met voelbaar resultaat

Kantoor in het groen

Mijn carriere begon in de communicatiebranche in Amsterdam alwaar ik gedurende 15 jaar met veel plezier bij verschillende reclamebureau’s werkzaam was. In 2004 besloot ik mijn loondienstbaan als account manager te verruilen voor een freelancebestaan. En ik verliet de stad om me samen met man en kinderen terug te trekken in het groen. Vanaf die tijd wist men mij te vinden voor schrijfopdrachten, fotoproducties en locatie search. Ik genoot van de verscheidenheid aan mensen die ik erdoor ontmoette en de veelheid aan mooie gesprekken die me dat opleverde. Het zal geen toeval zijn dat het vaak persoonlijk werd, zo wisselden we ook onze uitdagingen van het leven uit en wat ons daarin bezighield. Ik ben dankbaar voor deze inspirerende en leerzame tijd én voor alle nieuwe zaadjes die werden geplant.

Het paard weet de weg

Ik geloof in een leven lang leren! En dan vooral ook leren van het leven zèlf. Rijk aan ervaringen waar we bij betrokken zijn en die ons waardevolle lessen en inzichten opleveren. Ik houd van die reis. En heb een gezonde nieuwsgierigheid naar de reis van anderen. In 2013 schreef ik me in voor een coachopleiding waar ik een inspirerende verdiepingsslag maakte. Vakinhoudelijk, maar ook of misschien wel juist in mijn eigen ontwikkeling en wat daarin mijn aandacht behoefde. Wat later hoorde ik dat er (toen nog) een handjevol coaches waren die paarden inzette in hun sessies. Paarden waren al van jongs af aan mijn lust en mijn leven, dus dit was koren op mijn molen. Al was ik eerst wat terughoudend maar ik nam de proef op de som en ging naar een workshop. Geloof me als ik zeg dat ik aan het eind van die workshop met kippenvel op mijn armen naar huis reed. Het paard wist de weg! Ik was verrast door wat het met ieder van ons deed. Niet in de laatste plaats met mezelf. Ik begeleid inmiddels zo’n 10 jaar cliënten, tegenwoordig overigens niet alleen met paarden maar ook in de natuur. Voor mij bij voorkeur geen kantoorsetting meer tussen 4 muren. En als het aan mij ligt voor mijn cliënten ook niet. De toegevoegde waarde van de natuur én de inbreng van de paarden is opmerkelijk en biedt mijn cliënten de ultieme leeromgeving toe werkend naar bewustwording, zelfsturend vermogen en voelbaar resultaat. 

Authentiek  – Integer – Ruimhartig

Praktisch – Zuiver – Scherp

Doortastend – Onderzoekend

Toegankelijk – Persoonlijk – Gevoelsmens

Natuurlijke krachtbronnen

Ik ben altijd een buitenmens geweest. Opgegroeid in het groen was ik al op jonge leeftijd zielsgelukkig in de natuur, bij het water, tussen mijn dieren en de pony’s en paarden in het bijzonder. Dat heeft mij mede gevormd tot wie ik ben en ik geloof oprecht dat ik mijn doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, bevlogenheid en (emotionele) voelsprieten mede aan mijn paarden te danken heb. De betekenisvolle (soms confronterende, altijd helpende en waar nodig troostende) spiegels die zij mij voorhielden en houden, hebben ook mij – als kind, mens, coach én paardeigenaar – steeds verder verrijkt. Deze krachtbronnen heb ik altijd bij me. Ik ga graag met jou op zoek naar jouw natuurlijke krachtbronnen zodat ook jij die straks naar behoefte in kunt zetten.

Wat werkt voor mij?

Leren door doen. Want wat ik aan den lijve ondervind, beklijft beter. Mijn dagelijkse omgang met paarden is een interessante graadmeter. Zo wordt de kwaliteit van onze relatie (van mij en het paard) voor een belangrijk deel bepaald door wat ík er in leg. En het effect daarvan is bij paarden direct zichtbaar. Daar waar de boodschap wordt overgebracht, is waar het leren begint. Wat het werken met paarden buitengewoon krachtig maakt, is dat ze mij, jou, ons ‘aanspreken’ in ons gevoel. Zonder woorden. Deze oordeelloze ‘buddies’ weten onze unieke snaar snel te raken en ons tot de essentie te brengen. Overigens, de natuur werkt soortgelijk. De natuur heeft geen mening, levert ons directe voelbare ervaringen op én nieuw perspectief. Voor mezelf sprekend; beide werkvormen helpen mij om met een zacht blik naar mezelf te kijken. Die ruimte helpt me uit te vinden waar ik (nog) langs ‘moet’, waarmee ik dát mogelijk als ingang kan gebruiken.

Wil je meer weten?

Via het menu bovenaan de pagina – inclusief de drop down vensters – is er allerlei informatie te vinden. Ik heb ook een FAQpagina ingericht waarin je de meest gestelde vragen beantwoord vindt. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan graag contact met mij op.

Warme groet!
Peggy

Ik doe je graag een voorproefje cadeau!

Ben je in voor een cadeautje? Vul dan hiernaast je gegevens in. Daarmee ga je akkoord met het toezenden van 2 tips, die je alvast op weg helpen om het beste uit jezelf te halen. Je ontvangt ze in je mailbox.

Stuur me een WhatsApp, ik reageer snel!