Toen

Mijn carriere begon in de communicatiebranche in Amsterdam alwaar ik gedurende 15 jaar bij verschilende reclamebureau’s werkzaam was. In 2004 besloot ik mijn loondienstbaan als account manager te verruilen voor een freelancebestaan. En ik verliet Amsterdam om me samen met man en kinderen terug te trekken in het groen. Steeds vaker werd ik gevraagd voor tekst- en fotoproducties. Ik raakte bedreven, combineerde interviews en schrijfopdrachten met het organiseren van fotoshoots, inclusief  locatiesearch, styling en het samenbrengen van de juiste mensen. Ik ben dankbaar voor deze leerzame en inspirerende tijd en voor de veelheid aan bijzondere mensen die ik heb mogen ontmoeten.  

Nu

Mijn interesse in mensen en communicatie is onverminderd. Al heb ik mijn werkveld wel enigszins verlegd. Van ‘buitenwereld’ naar ‘binnenwereld’, wetende dat de manier waarop we communiceren vooral wordt bepaald door de mate waarin we verbonden zijn met onszelf. Dát vond ik interessant. Ik kwam een coachopleiding op het spoor die me dusdanig triggerde dat ik in 2013 besloot de opleiding te doen. Nog mooier werd het toen ik ontdekte dat er paarden werden ingezet in coachsessies. Paarden zitten in mijn DNA dus jullie snappen dat dit koren op mijn molen was. Ik heb zowel paarden als de natuur weten te integreren in mijn coachingsactiviteiten. Beide werkvormen brengen coachees bij hun gevoel en helpen ze te ontspannen. En dat hebben we juist nu, in deze wereld vol zelftwijfel, afwijzing, eenzaamheid, keuzestress, prestatiedruk ziekte en burnout, meer nodig dan ooit. Ik voel me bevoorrecht in mijn ‘kantoor’ in het groen alwaar ik coachees de kracht van de paarden en de natuur kan laten voelen en ervaren én getuige mag zijn van hun proces. 

Authentiek  – Integer – Ruimhartig

Praktisch – Zuiver – Scherp

Doortastend – Onderzoekend

Toegankelijk – Persoonlijk – Gevoelsmens

Natuurlijke krachtbronnen

Ik ben van nature een buitenmens. Opgegroeid in het groen en al op heel jonge leeftijd zielsgelukkig tussen mijn dieren, de pony’s en paarden in het bijzonder. Ze hebben mij mede gevormd tot wie ik ben en ik geloof oprecht dat ik mijn bevlogenheid, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en – zoals ik dat noem – voelsprieten mede aan mijn paarden te danken heb. De betekenisvolle (soms confronterende, altijd helpende en waar nodig troostende) spiegels die ze ons bovendien voorhouden, hebben ook mij – als kind, mens, coach én paardeigenaar – verder verrijkt.

Wat werkt voor mij?

Leren door doen oftewel ervaringsleren. Wanneer ik iets aan den lijve ondervind, blijft het bij me en zal het beklijven. Mijn dagelijkse omgang met paarden bijvoorbeeld, vertelt mij steeds en in het moment hoe het met mij is gesteld en wat ik uitdraag in mijn manier van communiceren (incl. lichaamstaal), mijn gedrag en manier van samenwerken. Zo wordt de kwaliteit van onze relatie (van mij en het paard) vooral bepaald door wat ík er in leg. Mijn ‘presence’ en het effect daarvan (hoe kom ik over en wat breng ik daarmee teweeg) in contact met paarden is direct zichtbaar. Waar de boodschap wordt overgebracht is waar het leren begint.
Wat het werken met paarden zo krachtig maakt, is dat ze mij, jou, ons ‘aanspreken’ in ons gevoel. Zonder woorden. Deze oordeelloze ‘buddies’ weten onze unieke snaar snel te raken en ons tot de essentie te brengen. Is het niet haast een gemiste kans om ze níet te betrekken? 

Wil je meer weten?

Via het menu bovenaan de pagina – inclusief de drop down vensters – is er allerlei informatie te vinden. Ik heb ook een FAQpagina ingericht waarin je de meest gestelde vragen beantwoord vindt. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan graag contact met mij op.

Succes met de overweging!

Peggy Surendonk

Coach

Ik doe je graag een voorproefje cadeau!

Ben je in voor een cadeautje? Vul dan hiernaast je gegevens in. Daarmee ga je akkoord met het toezenden van 2 tips, die je alvast op weg helpen om het beste uit jezelf te halen. Je ontvangt ze in je mailbox.