Welke ‘rol’ spelen de paarden precies?

Paarden spelen geen rol. Ze dragen geen maskers en kennen geen verborgen agenda’s. Ze zijn puur, eerlijk,  oordeelloos en altijd zichzelf, ongeacht de omstandigheden. Waar wij bezig zijn met zorgen uit het verleden of over morgen, leven zij volledig in het nu. Ze gaan voorbij onze woorden, communiceren non verbaal en lezen onze lichaamstaal en energie.

In contact met paarden kunnen we verrassend veel over onszelf leren. Ze reageren op ons, op ons Zijn en op ons doen en laten. Precies waar nodig houden ze ons de spiegel voor.

Deze invoelende dieren zijn de meest inspirerende, authentieke leermeesters op het gebied van leiderschap, (non verbale) communicatie en samenwerken. En dat is precies waarom ik ze zo graag inzet als co-coach in jouw coachingssessies.

Geloof me als ik zeg dat jouw persoonlijke ervaring je meer vertelt dan alle woorden die ik er hier aan geef. Het is écht de beleving die telt!

Paardenkracht

N

Werken met paarden is werken met wat zich ín het moment voordoet.

N

Paarden doorzien wat jij voelt en reageren daarop.

N

Ze doen dat zonder oordeel over wat jij of ik als positief of negatief ervaren.

N

De liefdevolle spiegel die ze je voorhouden helpt je snel tot de essentie. 

N

Ze maken het onzichtbare zichtbaar én bespreekbaar.

N

Ze stimuleren authentiek gedrag en helpen je sociale vaardigheden te ontwikkelen.

N

Wanneer jij iets in jezelf verandert, in houding of gedrag, verandert er ook iets in het paard. 

N

Je krijgt direct gelegenheid om ‘out-of-the-box’ te experimenteren met nieuwe inzichten of gedrag.

N

Paarden helpen je bewust te worden, te leren en te groeien.

Kan jij je al een beetje voorstellen waar dit heen gaat? En hoe boeiend dit kan zijn? De toegevoegde waarde van de paarden is zeer effectief en het is haast een gemiste kans om ze níet in te zetten. Waarbij ik wel gezegd wil hebben dat je zo snel gaat (in tempo en mogelijkheden) als je proces toelaat. Soms ben je gewoon nog niet zo ver.