Missie & visie

Praktische coaching met voelbaar resultaat

Iedereen is uniek en heeft potentieel

Jouw persoonlijke ‘DNA’ maakt je uniek en onvergelijkbaar. Er is maar één jij. Ik laat me dan ook graag verwonderen door wat jij meebrengt. Wetende dat alles in je zit. Wanneer je om een reden van jezelf verwijderd bent geraakt, zijn je natuurlijke hulpbronnen misschien naar de achtergrond geraakt maar zeker niet verloren. Door met een meer ontspannen blik naar jezelf te kijken, naar wie je van nature bent, ontstaat ruimte om bij jezelf te rade te gaan. Wat heb je nodig? En wat is er al/wel? Vind het maar uit en laat je meevoeren door wat de natuur en/of de paarden je ingeven. Zó puur kan het zijn. Bij beide werkvormen word je letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht en uitgenodigd om (op-)nieuw licht te werpen op jouw situatie. Het is de kunst om de verkregen inzichten te zien als waardevolle opstekers die je zullen helpen om (oude en nieuwe) deuren te openen.

“Leer mij het zelf te doen”

Maria Montessori

Ontdek het zelf

Als alles al in je zit en als je alle antwoorden al bij je draagt, dan is het dus zaak om (hoe verleidelijk soms ook) niet naar anderen te kijken maar vooral dicht bij je unieke, onvergelijkbare zelf te blijven. Want… hoe jij met een situatie om gaat is anders dan hoe een ander dat doet. En wat voor die ander werkt, hoeft niet voor jou te werken. Ontdek het zelf en voel en gebruik wat jou van nature toevalt. Wanneer je je natuurlijke hulpbronnen samen met je (groeiende) zelfsturende vermogen weet in te zetten, ben je hard op weg de regie over je leven (terug) te nemen. En tot dingen in staat die je eerder niet voor mogelijk hield. Wellicht ten overvloede; je hebt dit zelf te doen al wil dat niet zeggen dat je er alleen voor staat. Ik ben er voor je om je te begeleiden en te ondersteunen in jouw proces.

Trust the process!

Misschien ben jij er klaar voor. En verlang je er naar om nu de teugels in de hand te nemen en je te onderwerpen aan zelfonderzoek wat het begin van alle wijsheid is. Dat alleen al is een positieve ontwikkeling. En wie weet wat je nog meer staat te wachten. Want wat als je (weer) opgewassen bent tegen de uitdagingen waar het leven je voor stelt, wat krijgen we dan van jou te zien?
Wanneer we besluiten samen een traject aan te gaan, krijg jij de regie over de inhoud terwijl ík je begeleid in jouw proces. We bewandelen jouw pad,  op jouw tempo. Daarin valt niks te voorspellen, alleen te vertrouwen.

Waarom kleurt de paardenbloem mijn logo?

Omdat een paardenbloem een paardenbloem is! Trots en fier zie ik haar óveral de kop op steken én gedijen. Ik weet dat ze ons vaak tot wanhoop drijft. We hebben haar tot onkruid bestempeld en doen er alles aan om haar ‘onder het tapijt te vegen’. Terwijl ík de paardenbloem juist associeer met een rijkdom aan wijsheid en kracht die nodig is om boven de uitdagingen van het leven uit te stijgen. En ik zie haar als geluksbrenger. Want wie haar magische pluizenbol weet weg te blazen, mag zelfs een wens doen. Ondertussen worden de pluisjes zaadjes die daar waar ze regen vangen, ontkiemen tot nieuwe paardenbloemen die zodra ze uitgebloeid zijn eerst pluisjes en dan weer zaadjes worden. Zo blijft de paardenbloem zich steeds vernieuwen. Voel je hoe dit ook ónze ontwikkeling raakt? Wat (als in welke schaduwkant) mag er niet gezien worden. Welke groeikans zit daaronder? Wat is er bij jou aan vernieuwing toe? Welk zaadje mag ontkiemen?

Alsof dit alles nog niet genoeg is, kan ik je zo nóg 10 redenen geven waarom ik voor een paardenbloem gekozen heb. De paardenbloem is:

  • één van de meest veelzijdige kruiden!
  • reinigend, goed voor de spijsvertering en bloedzuiverend
  • heel belangrijk voor insecten
  • diep en stevig geworteld en niet snel van haar stuk
  • beweegt mee met iedere storm zonder aan veerkracht te verliezen.

En ze (is):

  • rebels, vrolijk, eigenwijs en ondeugend
  • als een luis in de pels, ze duikt overal en onverwachts op
  • laat je zien waar je niet naar durft te kijken
  • een symbool voor (emotionele) weerbaarheid, daadkracht, zonnekracht, levenskracht
  • en last but not least: de meeste paarden zijn er dol op en ík ben dol op paarden!
Stuur me een WhatsApp, ik reageer snel!