FAQ

Praktische coaching met voelbaar resultaat

Heb je een beroepsgeheim?

Zeker! Je bent hier in een veilige omgeving. Al onze gesprekken zijn ten aller tijde vertrouwelijk. Ik rapporteer ook niet aan derden tenzij jij mij daar nadrukkelijk om vraagt. Ik werk volgens de ethische gedragscode van de NOBCO. Om die in te zien klik je HIER <LINK>(met link naar NOBCO)

Wat kost het?

Zakelijk:
> Losse sessies paardencoachen kosten € 185,00 excl. BTW, natuurcoachen € 135,00. Hierbij ga ik ervan uit dat de kosten zakelijk worden voldaan. Sessies duren meestal zo’n 1,5 uur.
> Het tarief voor een zakelijk traject maar ook voor zakelijke ontvangsten voor teams, zijn op aanvraag.

Particulier:
> Particulieren bekostigen hun sessie, traject of workshop zelf. Om het ook voor hen financieel haalbaar te maken, werk ik met een kortingstarief. Voor de beeldvorming: sessies paardencoachen kosten €135,00 incl. BTW en natuurcoachen €95,00. Een sessie duurt ca. 1,5 uur.
> De kosten voor een coachtraject en voor workshops zijn van verschillende factoren afhankelijk. Die bespreek ik graag met je, zodat ik je een passende prijs kan afgeven. Als het erop aan komt, reken ik altijd naar je toe omdat het mijn intentie is begeleiding te bieden aan wie dat nodig heeft.

ZZP:
>Voor ZZP’ers hanteer ik hetzelfde tarief als voor particulieren, met dat verschil dat het voor ZZP’ers excl. BTW is.

Wordt coaching vergoed?

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor belastingaftrek. Bijvoorbeeld wanneer je zelfstandig ondernemer bent en je coaching of training volgt in het belang van je onderneming.

Wie in loondienst werkt, bewandelt een andere route.  Regelmatig worden de kosten voor een traject vergoed door je werkgever of zorgverzekeraar. Je doet er dus goed aan daar informatie hieromtrent in te winnen.  

Zo stellen bedrijven jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar voor coaching en training. De kans is dan ook aanwezig dat er voor jou ook een potje gereserveerd staat en dat jouw werkgever dus bereid is te voorzien in de kosten voor jouw coachingsessie of  -traject.

Recent nieuws is dat werkenden en niet werkenden via het UWV het STAP-budget aan kunnen vragen voor het volgen van een scholingsactiviteit.

Je doet er goed aan in alle gevallen zelf te informeren wat de mogelijkheden precies zijn.

Wat als ik onverhoopt niet aanwezig kan zijn?

Coachingsesies kunnen tot 48 uur van tevoren kosteloos afgezegd worden (telefonisch of per app). Bij later of niet afmelden, worden de kosten in rekening gebracht. Voor een teamontvangst hanteer ik een andere annuleringsdeadline waarover je in de offerte wordt geïnformeerd. Indien een teamontvangst wordt geannuleerd, dan zullen de vaste kosten in rekening worden gebracht. Mocht het ontvangst binnen een maand alsnog doorgaan, dan worden de reeds betaalde kosten verrekend.

Veiligheid

Wij gaan er vanuit dat je jouw eigen veiligheid in acht neemt. Deelname aan coachings en workshops gefaciliteerd door Happy Leadership zijn altijd op eigen risico. Uiteraard zullen we je waar nodig attent maken op zaken, waar eventueel rekening mee te houden.

Kan ik deelnemen als ik geen ervaring met paarden heb?

Natuurlijk. Het is niet nodig dat je ervaring hebt met paarden. Er wordt ook niet op paarden gereden, je blijft gewoon met beide benen op de grond. Waar het om gaat is dat in het contact met een paard direct zichtbaar wordt hoe het paard op jou reageert en andersom. Dát is de ervaring die er toe doet en die je misschien een betekenisvol inzicht oplevert.

Kan ik deelnemen als ik bang ben voor paarden?

Allereerst, wie zich laat coachen met behulp van een paard is niet per definitie een paardenmens. Vaker niet dan wel trouwens. En geloof me als ik zeg dat je ook deel kunt nemen als je bang bent voor paarden. Ik laat je niet aan je lot over. We doen het samen, met beleid en forceren niks. Misschien is het prettig voor je om te weten dat sommigen die jou hierin zijn voorgegaan, het paard beschouwden als metafoor voor hun angst. Met het overwinnen ervan waren zij hard op weg om ook van andere angsten af te komen. Zó verrassend kan het zijn.

Wanneer maak je gebruik van online-coaching?

Dit kan op meerdere of verschillende momenten zijn.

  • Als nazorg, na afloop van een coachingstraject.
  • Tussen de face-to-face sesssies door, dus tijdens het traject, ter ondersteuning en ter intensivering.
  • Wanneer cliënt niet in de gelegenheid is om zich op locatie te laten coachen, bijvoorbeeld omdat hij in het buitenland zit of omdat hij niet mobiel is.
  • Wat voor jou van toepassing is, het is immers een keuze die je zelf maakt.
Waar kan ik de algemene voorwaarden inzien?

Voor het inzien van de algemene voorwaarden, stuur een mail naar info@happyleadership.nl en ik stuur ze je per omgaande toe.

Wat als mijn vraag hier niet tussen staat?

Neem dan contact met me op. Ik geef graag antwoord op de vragen die jij nog hebt.

Ik doe je graag een voorproefje cadeau!

Ben je in voor een cadeautje? Vul dan hiernaast je gegevens in. Daarmee ga je akkoord met het toezenden van 2 tips, die je alvast op weg helpen om het beste uit jezelf te halen. Je ontvangt ze in je mailbox.

Stuur me een WhatsApp, ik reageer snel!