Visie

“You don’t build a business, you build people. And then people build the business.” – Zig Ziglar, schrijver
Leiderschap begint bij jezelf

Iederéen heeft baat bij het ontwikkelen van leiderschap. Taakgericht en mensgericht. Naast voldoende vakinhoudelijke kennis zal je de échte zekerheid vooral in jezelf moeten vinden. Kracht komt van binnenuit. Een flinke dosis zelfkennis, zelfsturing, verandervermogen én vertrouwen staan aan de basis. Volgens mij leer je dit niet uit een boekje, je leert dit vooral door te doen. Door te vallen, op te staan en weer door te gaan. Als het even kan met vooral díe ‘zaken’ waar jij werkelijk invloed op hebt. Zo’n proces kost tijd, voor de een iets meer dan voor de ander maar het kost tijd. De betekenisvolle werking van de inbreng van paarden is als krachtvoer. Deze eerlijke, sensitieve ‘buddies’ vinden – gelukkig – nergens iets van, al weten ze de essentie wel klip en klaar te raken. In hun bijzijn kan je experimenteren met nieuw gedrag en ervaren wat (wel) werkt. De kunst is natuurlijk om dát in praktijk te brengen.

“Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.”

Confucius

Filosoof

Begin bij jezelf en doe het samen

Hoe confronterend ook maar het begint dus bij jou. Je moet het zelf doen. Jezelf ’empoweren’ zoals dat zo mooi heet. Dat wil overigens niet zeggen dat je er alleen voor staat. Ik begeleid je door jouw proces en help je om je persoonlijk leiderschap (verder) vorm te geven. En dat is niet aan leeftijd gebonden. Ook hoef je er geen CEO van een multinational voor te zijn. Krachtige (zelf-)leiders weten hun aandacht te richten op dat waar ze invloed op hebben. Ze vertrouwen op zichzelf en durven eigen koers te varen. Ze handelen vanuit hun hart en vallen op door hun positieve, open mindset. Ze denken vooral in kansen en mogelijkheden en zijn bereid om te leren van en met elkaar. De dagelijkse keuzes die ze maken, passen bij wie ze van nature zijn en zeggen veel over de waarden die ze leven.

“There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.”

Churchill

Staatshoofd

Open de weg naar geluk

Mijn training of coaching draagt bij aan ‘happy leadership’. Omdat je je steeds meer die krachtige, authentieke (zelf)leider voelt die je zo graag wilt zijn. Wat je doet en uitdraagt, komt overeen met wie je van nature bent en waar je in gelooft. De mate waarin je vertrouwen hebt, geeft en ook ontvangt, is in de interactie (óók met paarden) goed zichtbaar. Evenals het effect daarvan. Je kunt overweg met situaties en verandering, je maakt bewuste keuzes en reageert uit je hart. Daarmee weet je steeds meer betekenis te geven aan je leiderschap. En aan je (werkende) leven. Omdat je volmondig ‘ja’ durft te zeggen tegen jezelf, zal je altijd in staat zijn om de regie te nemen. Succes en ‘happiness’ verzekerd. Niet alleen voor jou, ook voor je omgeving.

My goal is to build a life I don’t need a vacation from.

Rob Hill Sr

Schrijver