Visie

“You don’t build a business, you build people. And then people build the business.” – Zig Ziglar, schrijver
Leiderschap begint bij jezelf

Iederéen heeft baat bij het ontwikkelen van authentiekk leiderschap. Taakgericht én mensgericht. Naast de vakinhoudelijke kennis zal je de échte zekerheid in jezelf moeten zoeken. Een flinke dosis zelfinzicht, zelfsturend vermogen, transparantie  én vertrouwen is dan ook de basis voor succes. Dat leer je niet uit een boekje. Dat leer je vooral door te doen. Door te vallen, op te staan en weer door te gaan. Zo’n proces kost tijd, voor de een iets meer dan voor de ander maar het kost tijd. De betekenisvolle werking van paarden helpt je goed op weg. Deze eerlijke, sensitieve ‘buddies’ vinden – gelukkig – nergens iets van, al weten ze de essentie vaak klip en klaar te raken. In hun bijzijn kan je experimenteren met nieuw gedrag en ervaren wat (wel) werkt. De kunst is vervolgens om dát in praktijk te brengen.

“Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.”

Confucius

Filosoof

Begin bij jezelf en doe het samen

Hoe confronterend ook maar het begint dus bij jou. Jij kunt de ander immers niet veranderen, alleen jezelf. Wat overigens niet wil zeggen dat je het alleen moet doen. Ik begeleid je door jouw proces en help je jezelf voor te bereiden op de uitdagingen van het leiderschap. Voor alle duidelijkheid; je hoeft echt geen CEO van een multinational te zijn om je in leiderschap te verdiepen. Overal waar aangepakt moet worden, zijn regisseurs nodig. Krachtige, eerlijke, authentieke leiders die een drive hebben en een positieve mindset. Die gebruik maken van hun natuurlijke kwaliteiten, denken in kansen en mogelijkheden, op zichzelf en anderen durven te vertrouwen, de rust weten te bewaren, zich verantwoordelijk voelen (eigenaarschap nemen) en steeds bereid zijn om te leren van en met elkaar. De dagelijkse keuzes die ze maken, passen bij wie ze van nature zijn en zeggen veel over de waarden die ze leven.

“There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.”

Churchill

Staatshoofd

Happy leadership

De training of coaching levert je ‘happy leadership’ op. Je voelt je die krachtige (zelf)leider die je zo graag wilt zijn. Ongeacht de omstandigheden. Wat je doet en uitdraagt, komt overeen met wie je van nature bent en waar je in gelooft. De mate waarin je vertrouwen hebt, geeft en ook ontvangt, is in de interactie (óók met paarden) goed zichtbaar. Evenals het effect daarvan. Je maakt bewuste keuzes, reageert uit je hart, draagt dat uit en weet daarmee betekenis te geven aan je leiderschap. Omdat je volmondig ‘ja’ durft te zeggen tegen jezelf, zullen anderen zich uitgenodigd voelen je van nature te volgen. Niks zwaars, eerder moeiteloos, op basis van vertrouwen en ‘partnership’. Hoe krachtig is dat? Succes en happiness verzekerd. Voor jou én je omgeving. Plezierig  vooruitzicht, vind je niet?

My goal is to build a life I don’t need a vacation from.

Rob Hill Sr

Schrijver