Over Peggy

procesbegeleider | coach | toekomstgericht | kritisch |  respectvol  | toegewijd
Toen

Ruim 20 jaar was ik werkzaam in de communicatiebranche in Amsterdam. In 2001 liet ik deze bruisende stad achter me om me, samen met man en kinderen, terug te trekken in het groen. Een paar jaar later verruilde ik mijn accountmanagersbaan in loondienst voor een freelancebestaan. Een bewuste keuze die ik aandurfde omdat ik op mezelf vertrouwde. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn zelfstandige, pro-actieve manier van werken. Vanwege de steeds wisselende teams en opdrachtgevers, was ik immers mijn enige zekere factor. Het waren enerverende, leerzame jaren. Ik heb genoten van de vrijheid, de diversiteit en van alle bijzondere mensen die ik heb ontmoet.

Nu

Nog steeds ben ik een ‘communicatiedier’. Al heb ik mijn speelveld wel verlegd. Waar het in mijn reclamejaren meer draaide om de ‘buitenkant’ en het beïnvloeden van mensen, staat nu de unieke mens zélf centraal. Evenals de invloed die hij heeft of krijgt op zijn (werkende) leven. Als practitioner coach (sinds 2012) ben ik geïnteresseerd in wie die ander werkelijk is, wat hem beweegt en in welke mate hij op zichzelf durft te vertrouwen of juist verwijderd raakt van zijn authentieke zelf. Mijn begeleiding is er op gericht de ander in zijn natuurlijke kracht te zetten. Omdat het daar begint, jij bent immers je belangrijkste instrument. De meesten onder ons hebben dat stevige fundament vandaag de dag meer nodig dan ooit. Bijzonder zijn de paarden die ik in dit proces betrek. Als katalysatoren in communicatie- en leiderschapskwesties. Om van te leren en mee te experimenteren. Dat levert vaak onvergetelijke ervaringen op.

Wat werkt voor mij?

Het échte leren werkt ook voor mij het beste in de praktijk. Ik heb een omgeving nodig om me toe te verhouden en om te ervaren of iets écht werkt. Mijn dagelijkse omgang met paarden bijvoorbeeld vertelt mij steeds hoe het met mijn natuurlijk leiderschap en manier van (non-verbaal) communiceren is gesteld. Zo wordt de kwaliteit van onze relatie en samenwerking vooral bepaald door wat ík er in leg. Mijn ‘presence’ en het effect daarvan is direct zichtbaar. En als ik daar een verbetering in aan wil brengen, kan een subtiele verandering me al versteld doen staan. Dit is wat ik bedoel met ‘ervaringsleren’. Wat het werken met paarden zo krachtig maakt, is dat ze mij ‘aanspreken’ in mijn gevoel. Zonder woorden. Voel je waar dit heen gaat? En waarin het je kan raken? Het lijkt mij haast een gemiste kans om ze níet in jouw proces te betrekken. Tafelgesprekken én sessies in de paardenbak dus, als het aan mij ligt. Ter versteviging van jouw fundament, in deze veranderlijke wereld.

“Trust the process!”

Ik geloof heel erg in een positieve mindset. En vertrouw op onze ontwikkelkracht en het proces dat daarmee gepaard gaat. Overigens, wie mee blijft groeien met de tijd en open staat voor een coachende, inspirerende benadering in plaats van een controlerende, zal altijd waarde toe blijven voegen.