Over mij

Practitioner Coach | Procesbegeleider | Facilitator
Toekomstgericht | Kritisch | No nonsense | Authentiek
Toen

Ruim 20 jaar was ik werkzaam in de communicatiebranche in Amsterdam. In 2001 liet ik deze bruisende stad achter me om me, samen met man en kinderen, terug te trekken in het groen. Een paar jaar later verruilde ik mijn accountmanagersbaan in loondienst voor een freelancebestaan. Een bewuste keuze die ik aandurfde omdat ik op mezelf vertrouwde. Gaandeweg ontwikkelde ik mijn zelfstandige, pro-actieve manier van werken. Vanwege de steeds wisselende teams en opdrachtgevers, was ik immers mijn enige zekere factor. Het waren enerverende, leerzame jaren. Ik heb genoten van de vrijheid, de diversiteit en van alle bijzondere mensen die ik heb ontmoet.

Nu

Nog steeds ben ik een ‘communicatiedier’. Al heb ik mijn speelveld iets verlegd. Vandaag de dag stel ik vooral de unieke mens zèlf centraal en de regie die hij heeft of krijgt over zijn (werkende) leven. Als practitioner coach (sinds 2012) ben ik geïnteresseerd in wie die ander werkelijk is en in welke mate hij – in verbinding met de ander – op zichzelf durft te vertrouwen of juist, onbedoeld, verwijderd raakt van zijn authentieke zelf. Ik wil gezegd hebben dat ik de wijsheid niet in pacht heb en dat ik niets kan veranderen aan jouw situaties. Wel kan ik je zo goed mogelijk bevragen zodat jij je eigen antwoorden vindt die je helpen om anders met je situaties om te gaan.

Ik geloof in onze natuurlijke kracht. Sommigen onder ons hebben dat vandaag de dag harder nodig dan ooit. En dat is natuurlijk niet zo gek. In deze veranderende wereld waarin zelftwijfel, keuzestress, prestatiedruk en burnouts op de loer liggen is het zaak om ons fundament te stevigen. De paarden die ik zo graag betrek in dit proces doen hierin geweldig werk. Deze ‘katalysatoren’ ervaar en beleef je wat je betekenisvolle inzichten op zal leveren. Ze dagen je waar nodig uit om je comfort zone op te stretchen en te experimenteren met nieuw gedrag, zonder er iets van te vinden. 

Wat werkt voor mij?

Het échte leren werkt ook voor mij het beste in de praktijk. Ik heb een omgeving nodig om me toe te verhouden en om te ervaren of iets écht werkt. Mijn dagelijkse omgang met paarden bijvoorbeeld vertelt mij steeds hoe het met mijn natuurlijk leiderschap en manier van (non-verbaal) communiceren is gesteld. Zo wordt de kwaliteit van onze relatie en samenwerking vooral bepaald door wat ík er in leg. Mijn ‘presence’ en het effect daarvan is direct zichtbaar. En als ik daar een verbetering in aan wil brengen, kan een subtiele verandering me al versteld doen staan. Dit is wat ik bedoel met ‘ervaringsleren’. Wat het werken met paarden zo krachtig maakt, is dat ze mij ‘aanspreken’ in mijn gevoel. Zonder woorden. Voel je waar dit heen gaat? En waarin het je kan raken? Het lijkt mij haast een gemiste kans om ze níet in jouw proces te betrekken. Tafelgesprekken én sessies in de paardenbak dus, als het aan mij ligt.

Geniet van een boeiend proces, op weg naar happy leadership.